Agenda   |  
Zoeken
 
 

 Roepingenzondag 2016: ‘Want Hij had oog voor mij’ 

4-3-2016   
 
Elk jaar op de vierde zondag van Pasen viert de Rooms-Katholieke Kerk Wereldroepingendag – in 2016 is dat op (16 en) 17 april. Vanwege het Heilig Jaar van de Barmhartigheid wordt een icoon van de Moeder Gods van Barmhartigheid afgebeeld op de materialen voor Roepingenzondag. Deze icoon is gemaakt door zuster Delian de Brouwer SCMM. Het thema is ditmaal ‘Want Hij had oog voor mij’: (vrij) naar het Magnificat.


In een toelichting bij de door haar geschilderde icoon schrijft zr. De Brouwer:

“Deze icoon plaatst de Moeder Gods van Barmhartigheid / Tederheid centraal. Zij heeft op een heel bijzondere manier haar roeping beantwoord en voltooid. Bovenin is de Christus afgebeeld met uitgestrekte armen, als symbool dat iedereen welkom is, in ons hart, in ons huis en in de wereld. Vanuit de Blijde Boodschap is dat een uitnodiging voor iedereen, ongeacht ras, stand, religie of ideologie. De blauwe cirkels geven de kosmos weer. Aan weerszijden staan de Werken van Barmhartigheid afgebeeld en links in het midden Vincentius, die voor de spiritualiteit en de praktijk van Barmhartigheid een belangrijke inspirator is. Zo wil deze icoon voor ons een rijke bron van bezinning en inspiratie zijn. Toen en straks, hier en nu, wereldwijd.”

Op Roepingenzondag wordt wereldwijd in alle kerken en kloosters speciaal gebeden voor roepingen tot het priesterschap, het diaconaat en het godgewijde leven. De parochies van het Aartsbisdom Utrecht hebben dringend behoefte aan nieuwe priesters. Die komen er niet vanzelf. We zullen er de Heer om moeten vragen. Dat kan bijvoorbeeld door mee te bidden met de Diocesane Gebedskring, waarin inmiddels honderden mensen uit het Aartsbisdom bidden dat de Heer onze Kerk mag zegenen met nieuwe priesters. Leden van de gebedskring ontvangen meermalen per jaar een Nieuwsbrief en worden uitgenodigd voor de jaarlijkse ontmoetingsdag (dit jaar op zaterdag 16 april: klik hier voor meer informatie).

De parochies in het Aartsbisdom Utrecht ontvangen binnenkort de verschillende materialen voor Roepingenzondag: een gebedsprentje, een gebedenboekje en een poster. Deze en andere materialen zijn nu al te vinden op de website www.jekomtalsgeroepen.nl.

 

Terug