Agenda   |  
Zoeken
 
Portal Ariënsinstituut > Roepingenraad

Je komt als geroepen

roepingen website van het Aartsbisdom Utrecht


De parochies van het Aartsbisdom Utrecht hebben dringend behoefte aan nieuwe priesters. Die komen er niet vanzelf. We zullen er de Heer om moeten vragen. Dat kan bijvoorbeeld door mee te bidden met de Diocesane Gebedskring, waarin honderden mensen uit het Aartsbisdom bidden dat de Heer onze Kerk mag zegenen met nieuwe priesters.
Op deze website is meer te lezen over de activiteiten van de Roepingenraad. In de linkerkolom vindt u bijvoorbeeld de diverse materialen voor Roepingenzondag en een aantal roepingsverhalen van jonge priesters/priesterstudenten.

Nieuws

Dag over roepingen in voetspoor van Willibrord
08.11.2018
Onder het motto ‘Beter horen’ organiseerde het Interdiocesaan Roepingen Overleg (IRO) op 7 november (Hoogfeest van H. Willibrord, patroon van de Nederlandse Kerkprovincie) in Utrecht een landelijke impulsdag over roepingen in de parochie. Centraal tijdens de dag stond de geloofsgemeenschap als omgeving om Gods roepstem te leren verstaan. Vanuit allerlei parochies en religieuze gemeenschappen waren vertegenwoordigers aanwezig bij wie de pastorale zorg rond jeugd, jongeren en roeping in handen ligt. “We hopen vandaag geïnspireerd te worden,” aldus IRO-voorzitter Kuipers, rector van het Ariënsinstituut.
Meer >>
06-10-2017
Gebedsgroep Lichtenvoorde viert jubileum >>
05-05-2017
Roepingenzondag 2017: ‘God heeft jou voor ogen!’ >>
25-04-2017
Paus Franciscus over Roepingenzondag: ‘blijf bidden dat de Heer arbeiders voor de oogst stuurt’ >>
19-04-2016
Leden gebedskring bijeen in Utrecht >>