Agenda   |  
Zoeken
 
Portal Ariënsinstituut > Opleidingen

Opleidingen

Het Ariënsinstituut is de laatste jaren vooral bekend geworden als de eigen priesteropleiding van het Aartsbisdom Utrecht.
Priesters zijn onmisbaar voor de Kerk en we blijven investeren in het ondersteunen van priesterroepingen en studie en vorming van priesterkandidaten.

Daarnaast biedt het Ariënsinstituut vanaf 1 september 2018 ook opleidingen aan voor vrijwillige medewerkers, die in toenemende mate medeverantwoordelijkheid zullen dragen voor catechese, caritas en diaconie in onze parochies: onbezoldigde permanente diakens, catecheten en diaconaal assistenten.

Hier vindt u meer informatie over de opzet, de toelating en de kosten van deze opleidingen:  

   
 

Nieuws

Cursisten ronden opleiding diaconaal assistent af
24.09.2018
In het Ariënsinstituut te Utrecht was op 22 september de slotbijeenkomst voor de cursisten die de tweejarige opleiding tot diaconaal assistent hebben gevolgd. Zij ontvingen uit handen van mgr. Hoogenboom een getuigschrift. Ze kunnen vanaf nu desgewenst met een zending van de bisschop in hun parochie aan de slag als diaconaal assistent, steeds voor een periode van vier jaar. De ochtend startte met een H. Mis in de kapel van het Ariënsinstituut. Daarna gaven de deelnemers een korte presentatie van het project dat ze in hun parochie hadden uitgevoerd.
Meer >>