Agenda   |  
Zoeken
 
Portal Ariënsinstituut > Opleidingen

Opleidingen

Het Ariënsinstituut is de laatste jaren vooral bekend geworden als de eigen priesteropleiding van het Aartsbisdom Utrecht.
Priesters zijn onmisbaar voor de Kerk en we blijven investeren in het ondersteunen van priesterroepingen en studie en vorming van priesterkandidaten.

Daarnaast biedt het Ariënsinstituut vanaf 1 september 2018 ook opleidingen aan voor vrijwillige medewerkers, die in toenemende mate medeverantwoordelijkheid zullen dragen voor catechese, caritas en diaconie in onze parochies: onbezoldigde permanente diakens, catecheten en diaconaal assistenten.

Hier vindt u meer informatie over de opzet, de toelating en de kosten van deze opleidingen:  

   
 

Nieuws

Jaarafsluiting Ariënsinstituut op hoogfeest HH. Petrus en Paulus
02.07.2018
Het studie- en vormingsjaar van het Ariënsinstituut werd vrijdag 29 juni traditiegetrouw afgesloten met een feestelijke middag. De bijeenkomst op het hoogfeest van de HH. apostelen Petrus en Paulus begon met een Eucharistieviering in de St. Catharinakathedraal met als hoofdcelebrant mgr. Woorts. Tijdens deze viering werd James Keuben officieel aanvaard als priesterkandidaat voor het Aartsbisdom Utrecht en ontvingen Gauthier de Bekker, Marko Bučić en Rik Ledoux de aanstelling tot lector.
Meer >>