Agenda   |  
Zoeken
 
 

 Oriëntatieweekend priesteropleiding Ariënsinstituut 

26-4-2016   
 
Ga je graag naar de kerk, terwijl je genoeg andere hobby’s hebt? Lees je graag in de Bijbel, terwijl er nog genoeg andere boeken zijn die je moet lezen? Heb je het gevoel dat er meer is in dit leven, terwijl je best tevreden mag zijn? Heb je er wel eens aan gedacht om priester te worden? Dan willen we jou van harte uitnodigen voor het oriëntatieweekend van het Ariënsinstituut, de priesteropleiding van het Aartsbisdom Utrecht, van vrijdagavond 13 tot en met zondagmiddag 15 mei a.s. (Pinksteren).


Tijdens dit weekend krijg je de gelegenheid om de priesteropleiding te leren kennen en met de rector en de seminaristen in gesprek te gaan. Hopelijk kan de sfeer van gebed, bezinning en ontmoeting je helpen om antwoord te krijgen op de vragen waar je misschien mee rondloopt.

Vrijdagavond is er ruimte voor ontmoeting en gesprek. We maken kennis en je krijgt van alles te horen over het leven op het Ariënsinstituut, in het centrum van Utrecht. Natuurlijk krijg je ook informatie over de theologiestudie aan de Tilburg School of Catholic Theology (TST) of Fontys Hogeschool Theologie Levensbeschouwing (FHTL). Zaterdag is er een bezinningsdag ter voorbereiding op Pinksteren. Tijdens deze dag onder leiding van de spirituaal kun je je vragen ook in gebed aan God voorleggen. Op Pinksteren vier je met kardinaal Eijk en de seminaristen de Eucharistie in de St. Catharinakathedraal.

Aanmelding: rector P. Kuipers, tel.: 030 2310490, e-mail: rector@ariensinstituut.nl

 

Terug