Agenda   |  
Zoeken
 
 

 Priesterstudenten ontmoeten kardinaal Müller in Rome 

21-10-2016   
 
“Na de inmiddels ‘rituele ochtendactiviteiten’ – lees: het bidden van de Lauden en het ontspannen ontbijt –  vertrok onze groep studenten en stafleden naar het hoofdkwartier van de Congregatie voor de Geloofsleer. Daar voegde onze eigen kardinaal Eijk zich bij ons voor een zeer interessante ontmoeting met kardinaal Müller.” Dat melden priesterstudent Ronald den Hartog en transeunt diaken Johan Rutgers van het Aartsbisdom Utrecht. Zij maken deel uit van de seminaristen van de bisdommen Breda, Rotterdam en Utrecht die op bedevaart zijn in Rome.


Na het uitgebreide onderhoud met kardinaal Müller gingen de stafleden en studenten uiteen voor het middagmaal en/of een bezoek aan een kerk, boekhandel of een ontspannen wandeling door de eeuwenoude straten en steegjes van Rome.In de middag verzamelden ze zich bij één van de vier grote basilieken van de stad, de Santa Maria Maggiore, voor een bezichtiging van de kerk en het vieren van de Heilige Mis samen met kardinaal Eijk.Den Hartog en Rutgers hielden er een inleiding over verschillende aspecten van deze beroemde Maria-basiliek. Zo passeerden het welbekende ‘sneeuwwonder’, de relieken van de Kribbe van Christus en de beroemde icoon van de evangelist Lucas de revue. Vervolgens werd de Eucharistie gevierd, waarbij zich ook pelgrims uit het bisdom Groningen-Leeuwarden aansloten.

 “Na ons bezoek aan de Santa Maria Maggiore begaven wij ons onder leiding van rector Kuipers van het Ariënsinstituut naar de oude basiliek van de heilige Prassede. In deze met mozaïek versierde kerk worden in de crypte de heilige martelaressen Prassede en Prudentiana vereerd. Beiden waren afkomstig uit een welgestelde Romeinse familie. Na een bezichtiging van de indrukwekkende beeltenissen en een moment van gebed sloten we het gemeenschappelijke gedeelte van de middag buiten de kerk af.
Eenmaal terug in het hotel baden we samen met kardinaal Eijk de Vespers en genoten we met elkaar de avondmaaltijd. Als verrassing kregen de studenten van de drie rectoren een cadeau, namelijk een kopie van de groepsfoto samen met paus Franciscus die gisteren werd gemaakt na afloop van de Algemene Audiëntie op het Sint Pietersplein.
Na wederom een enerverende dag in de Eeuwige Stad mogen we alweer uitzien naar morgen, de zevende dag van onze bedevaart. Dan brengen we een bezoek aan de Catacomben van Priscilla.”

 

Terug