Ariënsinstituut > Decembereditie Nieuwsbrief verschenen

Decembereditie Nieuwsbrief verschenen

De leden van de gebedskring rondom het Ariënsinstituut hebben rond 8 december Nieuwsbrief nummer 28 ontvangen. Hierin blikt rector Kuipers vooruit naar Kerstmis, “het feest waarop de relatie met God een nieuwe impuls krijgt. Door een persoonlijke ontmoeting met het Kind in de kribbe. Daarmee is Kerstmis niet alleen een verhaal van lang geleden, een verhaal van engelen en herders … maar een verhaal dat ertoe doet, dat van belang is voor onze wereld, voor onze Kerk, voor ons eigen leven.”

Verder besteedt deze Nieuwsbrief aandacht aan de landelijke impulsdag over roepingen in de parochie, die het Interdiocesaan Roepingen Overleg (IRO) op 7 november organiseerde. Het motto van deze dag op het Hoogfeest van de H. Willibrord was ‘Beter horen’. Centraal stond de geloofsgemeenschap als omgeving om Gods roepstem te leren verstaan. Vanuit allerlei parochies en religieuze gemeenschappen waren vertegenwoordigers aanwezig bij wie de pastorale zorg rond jeugd, jongeren en roeping in handen ligt.

Daarnaast doet priesterstudent Rik Ledoux verslag van zijn zomervakantie: eerst liep hij samen met zijn goede vriend Bas in 22 dagen Nederlands langste wandelroute – van Pieterburen naar de Sint-Pietersberg in Maastricht, ca. 500 kilometer. Daarna was hij één van de leiders bij het Kinderkamp van het Aartsbisdom Utrecht en tot slot deed hij een zomerstage van twee weken bij pastoor Oortman in Delden.

Ook in deze Nieuwsbrief: een bericht over de start van de nieuwe diocesane opleidingen, achtergrondinformatie over de nieuwe studierector voor het Ariënsinstituut en de aankondiging van de ontmoetingsdag voor de Gebedskring in 2019.

Klik hier om de Nieuwsbrief te lezen