Je komt als geroepen

Dit is de roepingen website van het Aartsbisdom Utrecht

De parochies van het Aartsbisdom Utrecht hebben dringend behoefte aan nieuwe priesters. Die komen er niet vanzelf. We zullen er de Heer om moeten vragen. Dat kan bijvoorbeeld door mee te bidden met de Diocesane Gebedskring, waarin honderden mensen uit het Aartsbisdom bidden dat de Heer onze Kerk mag zegenen met nieuwe priesters.
Hier is meer te lezen over de activiteiten van de Roepingenraad. In de linkerkolom vindt u bijvoorbeeld jaarlijks de diverse materialen voor Roepingenzondag en een aantal roepingsverhalen van jonge priesters/priesterstudenten.

Laatste nieuws


De uitdagingen van het roepingenpastoraat in Europa

De afdeling Roepingenpastoraat van de Raad van Europese Bisschoppenconferenties organiseerde op vrijdag 14 en zaterdag 15 mei haar jaarlijkse conferentie. Vanwege de coronacrisis en de reisbeperkingen werd de bijeenkomst digitaal gehouden. Dat zorgde er wel voor dat ruim 50 afgevaardigden uit 22 landen, van Rusland tot Ierland en van Noorwegen tot Malta, hieraan deel konden nemen. Vanuit Nederland was dat rector Patrick Kuipers van de priesteropleiding het Ariënsinstituut en voorzitter van het Interdiocesane Roepingenoverleg.

Lees verder

Geloofsgesprek: rector en diaken over roepingen

De rechtstreekse uitzending van de Eucharistieviering op tv komt zondag 25 april (Roepingenzondag) vanuit de H. Nicolaaskerk in Baarn (parochie HH. Martha en Maria). Celebrant is pastoor Joachim Skiba. In het voorafgaande Geloofsgesprek praat Leo Fijen over het thema roeping met rector Kuipers van de Utrechtse priesteropleiding het Ariënsinstituut en met diaken Paulus Tilma, die op 5 juni priester wordt gewijd.

Lees verder

Roeping: ‘Onzekerheid hoort er een beetje bij’

Dit jaar is het motto van Roepingenzondag (25 april): ‘Wees niet bang, kom dichterbij’. In onderstaande video van katholiekleven.nl vertelt rector Patrick Kuipers waarom dit een belangrijk en relevant thema is. “Als jonge mensen een roeping ervaren, geeft dat vaak ook iets van schroom, angst misschien, of onzekerheid. We willen met dit thema duidelijk maken: dat hoort er eigenlijk een beetje bij, maar laat dat niet overheersen. Wees niet bang, kom dichterbij, zet de stap en ga in gesprek.”

Lees verder

Meer nieuws