Je komt als geroepen

Dit is de roepingen website van het Aartsbisdom Utrecht

De parochies van het Aartsbisdom Utrecht hebben dringend behoefte aan nieuwe priesters. Die komen er niet vanzelf. We zullen er de Heer om moeten vragen. Dat kan bijvoorbeeld door mee te bidden met de Diocesane Gebedskring, waarin honderden mensen uit het Aartsbisdom bidden dat de Heer onze Kerk mag zegenen met nieuwe priesters.
Hier is meer te lezen over de activiteiten van de Roepingenraad. In de linkerkolom vindt u bijvoorbeeld jaarlijks de diverse materialen voor Roepingenzondag en een aantal roepingsverhalen van jonge priesters/priesterstudenten.

Laatste nieuws


‘Kom en zie’: Jaar van verkenning en onderscheiding

Vanaf 25 september start het Ariënsinstituut met ‘Kom en zie’: een jaar van verkenning en onderscheiding. Rector Kuipers: “Misschien denk je er wel eens over priester te worden, maar weet je niet wat daar allemaal bij komt kijken. Misschien denk je dat het diaconaat iets voor je is, maar wil je eerst weten wat dat precies inhoudt. Of misschien wil je gewoon eens met iemand praten, omdat je gelooft dat je roeping voelt.”
Lees verder

Boodschap paus en thema Roepingenzondag 2024

Op zondag 21 april is het Roepingenzondag. Deze vierde zondag van Pasen, waarop traditiegetrouw een gedeelte van het Evangelie over de goede Herder wordt gelezen, is sinds 1963 de Wereldgebedsdag voor roepingen. Die dag wordt in het bijzonder gebeden voor de bijzondere roeping tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven. Het thema in Nederland is dit jaar: ‘Wat vraagt God van jou?’ Paus Franciscus zegt in zijn boodschap voor deze zondag dat we zijn geroepen om hoop te zaaien en vrede te stichten.

Lees verder

Nationale Roepingenweek: 5-11 november

Voor het vijfde jaar op rij organiseert de R.-K. Kerk in Nederland een Nationale Roepingenweek. Van zondag 5 t/m zaterdag 11 november zijn er in elk bisdom en bij verschillende religieuze gemeenschappen activiteiten of vieringen waarin de roeping tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven centraal staat. Zo houden diverse seminaries, ordes en congregaties en nieuwe bewegingen Open Dagen. Ook het Ariënsinstituut in Utrecht nodigt van harte jonge mensen uit die erover denken of het priesterschap wellicht iets voor hen is.

Lees verder

‘Draag Christus de wereld in’ thema Roepingenzondag 2023

Op 30 april is het weer Roepingenzondag: de jaarlijkse gebedsdag voor roepingen tot het priesterschap, het permanent diaconaat en het religieuze leven. Het Interdiocesaan Roepingenoverleg (IRO), het landelijk samenwerkingsorgaan tussen bisdommen en religieuzen, heeft bij gelegenheid van Roepingenzondag materiaal uitgebracht om de aandacht voor en het gebed om roepingen te bevorderen. Thema van dit jaar is: ‘Draag Christus de wereld in’.

Lees verder

Meer nieuws