Ariënsinstituut > Roepingenzondag 2020: getuigenissen priesterstudenten

Roepingenzondag 2020: getuigenissen priesterstudenten

Door de coronacrisis verliep de viering van Roepingenzondag dit jaar (3 mei) anders dan anders. Daarom werd er onder meer van tevoren een Roepingennoveen gebeden, waaraan online kon worden deelgenomen. Daarnaast hadden de priesterstudenten van het Ariënsinstituut video’s opgenomen waarin ze vertelden over hun roeping. Die acht video’s zijn nu gebundeld op deze site.

Rector Kuipers schreef in de aanloop naar Roepingenzondag op de Facebookpagina van het Ariënsinstituut: “We leven in een rare tijd. Het kerkelijk leven ligt stil en toch willen we vooruit blijven kijken naar de toekomst. Dat doen we in het vertrouwen dat de Heilige Geest ons geloof sterkt en ons de kracht geeft om verder te gaan.”

Om Roepingenzondag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, werd er daarom in de negen voorafgaande dagen een speciale noveen gehouden om roepingen tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven. Vanaf vrijdag 24 april werd er dagelijks een gebed op Facebook geplaatst.
Normaal gesproken gaan de studenten in het weekend van Roepingenzondag naar een aantal parochies om daar tijdens de vieringen een getuigenis te geven van hun roeping. Dit jaar namen ze daarvoor videoboodschappen op die via Facebook bekeken kunnen worden. Rector Kuipers: “In gebed blijven we met elkaar verbonden.”