Ariënsinstituut > Informatiedag Priester- en Diakenopleiding Bovendonk

Informatiedag Priester- en Diakenopleiding Bovendonk

Priester- en Diakenopleiding Bovendonk organiseert op zaterdag 8 mei de jaarlijkse informatiedag voor mannen die nadenken over hun leven en die mogelijk iets van een verlangen of een roeping tot het priesterschap of diakenambt voelen.

“Met mgr. Liesen, de bisschop van het bisdom Breda, als gastheer, zullen we spreken over het fenomeen roeping. Met name zullen we spreken over de roeping tot het priesterschap en diakenambt. Ook wordt er de nodige informatie gegeven over de opleiding van Bovendonk,” aldus de aankondiging op de website van Bovendonk.

Al vanaf de oprichting in 1983 verwelkomt Bovendonk als ambtsopleiding voor late roepingen studenten van andere bisdommen uit zowel Nederland als Vlaanderen. Tussen de ambtsopleidingen van de bisdommen Breda, Rotterdam en het Aartsbisdom Utrecht bestaat al vele jaren een nauwe samenwerking. Per 1 juli wordt Patrick Kuipers, rector van de Utrechtse priester- en diakenopleiding het Ariënsinstituut, ook rector van Bovendonk.

De informatiedag van Bovendonk is op afspraak en is in principe bedoeld voor mannen tussen de 25 en 50 jaar. “Voel je vrij om te komen. Het gaat om een informatiedag. Je verplicht je tot niets en ook als je nog helemaal geen zekerheid voor jezelf hebt dat het priesterschap of diakenambt jouw weg zou kunnen zijn, ben je van harte welkom,” aldus de organisatoren van de informatiedag.

Datum en tijd:
8 mei 2021
10.30 – 15.00 uur

Adres:
Priester- en diakenopleidingscentrum Bovendonk
Hofstraat 8
Hoeven

Klik op de afbeelding hieronder om een afspraak te maken.