Ariënsinstituut > Kardinaal Eijk wijdt Gauthier de Bekker tot priester

Kardinaal Eijk wijdt Gauthier de Bekker tot priester

Willem Jacobus kardinaal Eijk, aartsbisschop van Utrecht, zal op 25 juli Gauthier de Bekker tot priester wijden. De plechtigheid vindt plaats in de Sint Catharinakathedraal te Utrecht. Door de coronacrisis kon zijn geplande priesterwijding op 6 juni 2020 niet doorgaan. Vanwege de nu geldende maatregelen rond vieringen is de wijdingsplechtigheid op 25 juli slechts door een beperkt aantal mensen op uitnodiging bij te wonen.

Gauthier de Bekker werd op 22 november 1991 geboren in Oss. Hij volgde zijn priesteropleiding aan het Ariënsinstituut in Utrecht. De Bekker werd op 30 november 2019 transeunt diaken gewijd, de laatste stap op weg naar het priesterschap. Hij is momenteel actief in de samenwerkende parochies Heilig Kruis (Raalte e.o.) en H. Lebuinus (Deventer e.o.).

Voor Gauthier de Bekker speelde de Taizégemeenschap in Frankrijk een belangrijke rol in zijn roepingsgeschiedenis. Hij kwam er jaarlijks en na een verblijf van negen maanden besloot hij zich te melden bij de Utrechtse priesteropleiding. “Ik ervaar mijn roeping en roeping in het algemeen als de weg die God voor ons heeft,” vertelde hij recent in een videoboodschap bij gelegenheid van Roepingenzondag (3 mei). “Het is aan ons om binnen de plaats waar we zijn te kijken wat Gods wil voor ons is. En Gods wil heeft te maken met ons geluk: het Evangelie is een boodschap van vrijheid en onze roeping is dus ook een weg naar geluk. Daarom ervaar ik mijn roeping tot het priesterschap niet als iets moeilijks maar als een weg naar geluk, een weg die mij gelukkig maakt en waarbij ik anderen tot dienst kan zijn.”

De viering is op 25 juli hier te volgen via een livestream.